Betoverend Bali – 17daagse rondreis

Wilt u mooie plekken op Bali beleven?
Bekijk ons indrukwekkende aanbod individuele rondreizen betoverend Bali.  Rondreizen Ontdek Bali naar het mystieke binnenland van Bali met een unieke cultuur, de vele tradities en een prachtig natuur met uitgestrekte rijstvelden en tropische wouden. De reis start en eindigt aan het strand. Een ontzettend leuke en vooral plezierige ervaring.

De programma van dag tot dag

Dag 1. Seminyak

Bij aankomst op het vliegveld van Bali wordt u door uw privégids verwelkomd. We rijden direct naar het hotel in Seminyak. U kunt in het hotel lekker bijkomen van de lange vlucht en een verfrissende plons nemen in het zwembad. U overnacht in seminyak.

Dag 2. Seminyak

Tijd om bij te komen en om  Seminyak zelf te verkennen.

Dag 3. Seminyak – Munduk

U bezoekt een van de beroemde tempel tanah lot. de tempel tanah lot staat heel fotogeniek op een rots in de zee. Verder maakt u kennis met het ”gewone” leven van de Balinees. U bezoekt een klein dorpje jatiluwih in het prachtige gebied Tabanan in het westen van Bali. Jatiluwih is de mooiste rijstterassen van Bali, die door unesco wordt beshermt. Bij jatiluwih kunt U mooie wandeling maken door de rijstvelden. Vervolgens rijdt U naar ulundanu beratan tempel. De  tempel ligt aan het meer. overnacht in  munduk

Dag 4. Munduk

Tijd om te relaxen

Dag 5. Munduk – Pemuteran

U wordt vandaag gebracht voor de jungletocht met hoogte verschillen door het oudste bos van bali. deze tocht  is verplicht om lokale gids te gebruiken. De  gids legt onderweg veel over floura en fauna uit. verder nog een korte kanoetocht over het tamblingan meer. Na de lunch gaan wij nog mooie waterval in munduk bezoeken. En dan wordt u gebracht naar het hotel in pemuteran. U  overnacht in Pemuteran

Dag 6. Pemuteran

U gaat met een speedboot naar menjangan eiland. Menjangan is de mooiste plek om te snorkelen. U heeft gedurende de snele tocht een prachtig uitzicht vanaf de zee op het landschap van de eilanden en kliffen. U gaat naar snorkelplek bij menjangan om het uizicht van de zeeleven en tropische vissen te zien. het snorkelgebied heeft een zandbodem en is de thuisbasis van een van de koraalriffen van Bali. Hier zult u het rif verkennen. Een kans om veestapel,engelvis,koienvis en murenen te zien. lunch wordt terplekke geregeld. Na het snorkelen wordt u weer naar het hotel terug  gebracht.

Dag 7. Pemuteran – Lovina

vandaag verlaat u Pemuteran. Na het ontbijt bezoekt u de heilige Banjar warm water bronnen. Hier mag u zwemmen. Daarna  gaan wij buddhistische tempel bezoeken. U krijgt gelegenheid in Lovina om te gaan lunchen  tijdens de lunch in lovina kunt u van het mooie lavastrand genieten. U overnacht in aditya lovina

Dag 8. Lovina

Vandaag staat u vroeg op voor een boottocht op zoek naar dolfijnen. De vissers weten dat bij bepaalde stromingen garnalen zich ophouden. De kans is dus heel groot dat u de dolfijnen kunt zien. Na de dolfijntocht kunt u lekker ontbijten. De rest van de dag kunt u Lekker uitrusten bij het hotel.

Dag 9. Lovina – Sidemen

U bezoekt oude traditionele markt van singaraja . Singaraja was vroeger de hoofdstad van Bali. vroeger was er ook haven in singaraja. vanaf de 10de eeuw was de haven van singaraja een populer handelscentrum. Handelaren uit heel asia kwammen hier nartoe om goederen  als wapens en opiums in te wisselen voor vers water, voedsel,vee en slaven. U rijdt verder naar het batur gebied , daar kunnen wij spectaculair uitzicht  van de batur vulkaan en batur meer zien. Voordat u naar Sidemen dorp gaat rijden we verder naar besakih tempel ( de moeder tempel van Bali ). De tempel ligt op de helling van de agung vulkaan.  Verder gaan we richting Sidemen dorp waar u overnacht.

Dag 10. Sidemen – Candidasa

U verlaat Sidemen rijden we naar lempuyang tempel die Staat bekend als de poort van de hemel . Daarna maakt u Een bezoek aan tirtagangga waterpalais. Vervolgens bezoekt u Tenganan dorp,  hier wonen de Bali Aga. Zij noemen zich de oorspronkelijke bewoners van Bali. U overnacht in Candidasa

Dag 11. Candidasa – Ubud

U bezoekt  Pura goa lawah (vleer muizen tempel). Daarna gaan we naar Tirtaempul tempel, een van de beroemde tempel die  door de Nederlanders  Erica Terpstra en Danny de Munck worden bezocht. Deze tempel worden door balinesen voor reinigingsritueel  gebruikt. De gids zal u alles uitleggen over de ritueel. daarna kunt u  mooie uitzicht van de tegallalang rijsterassen genieten. Hier kunt u kleine wandeling door de rijstvelden maken . Verder richting Ubud waar u  overnacht.

Dag 12. Ubud

Vandaag kunt u lekker uitslapen want er staat niets op het programma. U kunt Ubud en zijn omgeving gaan verkennen.  Natuurlijk kunnen we excursie zoals raften inplannen of kunt u zelf ubud centrum bekijken.

Dag 13. Ubud – Sanur

U geniet van een echte Balinese dansvoorstelling( Barong dans), De Barong dans laat de overwinning van het goede tegen het kwade zien. De dansers zijn gekleed in prachtige kostuums. Na de Barong dans rijden wij naar het zilver fabriek (saraswati silver). Daarna gaan wij tegenungan waterval bezoeken daarna maken wij nog een foto stop bij houtsnijwerk dorp. U overnacht in sanur.

Dag 14. Sanur

‘S middags wordt u opgehaald om de spectaculaire Uluwatu Tempel te gaan bekijken. Deze tempel ligt op een klif die 70 meter boven zee ligt en de tempel is een thuis voor een kolonie apen. Bij zonsondergang gaan we de Kecak dansvoorstelling bijwonen. De naam “Kecak” is afgeleid van het hypnotische geluid dat de dansers voortbrengen, terwijl ze in volle actie zijn. Vooral de opvoering in Uluwatu is vanwege de locatie bijzonder spectaculair. De nabijheid van de tempel, die op een rots 70 m boven de zeespiegel ligt, draagt bij tot de bijzondere sfeer. Na de Kecak dans brengen wij u naar een romantische plek in het dorp Jimbaran, voor een diner aan de witte stranden.

Dag 15. Sanur

Vandaag kunt u lekker uitslapen want er staat niets op het programma.
Tijd om te relaxen .

Dag 16. Sanur

Vrije tijd

Dag 17. Sanur – vliegveld

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terug vlucht.

Copyright © Bali Excursies 2022

home
icons8-facebook-48
icons8-instagram-48
icons8-whatsapp-48