Reis informatie. Je reist naar Bali het eiland Van de goden.

Het vliegveld van Bali heet Ngurah Rai en ligt ten zuiden van Kuta. Op websites voor vliegtickets zul je het vaak als Denpasar zien staan met de code DPS. Veel grote vliegmaatschappijen vliegen op Bali, bijna altijd met een overstap. De populairste zijn Singapore Airlines, Malaysia Airlines en KLM. Vanuit Nederland heeft Malaysia Airlines vaak de beste aanbiedingen, maar het loont om de aanbiedingen van alle maatschappijen in de gaten te houden. Mocht je al in Azië zijn, dan is Air Asia ook een goede optie. Zij bieden goedkope vliegtickets naar Bali.

Visa

Als Nederlandse en/of Belgische toerist heb je voor Bali heb je sinds 10 juni 2015 GEEN visum meer nodig als je kort verblijf. Wat houdt een visumvrijstelling eigenlijk in? Een visumvrijstelling voor kort verblijf houdt in dat je als buitenlander Indonesië kunt bezoeken zonder visum. Dit korte bezoek kan verschillende doelen hebben, bijvoorbeeld vakantie, sociaal cultureel bezoek, of een zakenbezoek. De visumvrijstelling geldt voor een kort verblijf tot maximaal 30 dagen en kan niet worden verlengd of worden omgezet in een verblijfsvergunning. De visumvrijstelling geldt alleen voor een toeristisch bezoek. Bij vertrek naar huis moet je op het vliegveld ook nog verblijfstax ( vertrek belasting ) betalen. September 2016 was dat 150 000 IRP p.p. ( ca 13 € per persoon)

Geld

Op Bali zijn praktisch overal geldautomaten te vinden, behalve in de wat meer afgelegen gebieden. Op het vliegveld zijn ook diverse geldautomaten, o.a. bij de bagagebanden. Er zit vaak een limiet op het bedrag dat je op kunt nemen bij de geldautomaat, maar je kunt gewoon meerdere keren achter elkaar opnemen. Je kunt ook geld wisselen bij de wisselkantoortjes op het vliegveld, maar de tarieven zijn daar over het algemeen niet heel goed.

Bagage

Bij de bagagebanden zie je vaak helpers staan die tegen een vergoeding de bagage voor je willen dragen. Dit hoef je niet te doen. Als je daar gebruik van wilt maken, spreek dan in ieder geval tevoren een prijs af. Er staan bagagekarretjes in de ruimte bij de bagagebanden die je gratis kunt gebruiken.

Vervoer

Je kunt een taxi vanaf het vliegveld nemen naar je hotel. Er staan volop taxichauffeurs te wachten die je graag een taxirit willen verkopen. Je goedkoopste optie is echter om ze te negeren en naar de taxibali te lopen die net naast de uitgang zit. Er zijn vaste tarieven naar de verschillende plaatsen op Bali. Je ontvangt dan een bon en meestal staat er al een taxichauffeur voor je klaar om je mee te nemen. Het bonnetje geef je aan de taxichauffeur.
Mocht je graag willen dat wij je op komen halen, laat het ons dan even weten. Op Bali zijn de “BlueBird” taxi’s het beste vervoer, doen eerlijk zaken en erg aan te bevelen. Zijn te herkennen aan het Logo op dak en de tekst op de bovenkant van de voorruit.

Reizen op Bali

Op Bali zelf kun je op verschillende manieren rondreizen. Taxi’s zijn erg gemakkelijk en niet al te duur. In het zuiden van Bali zijn taxi’s altijd op de meter. Daarnaast heb je in plaatsen zoals Sanur ook de bemo (de bus zeg maar ).
Mocht je dagtrips willen doen naar de populairdere plaatsen op Bali zoals Ubud, we kunnen het regelen . Je kunt er ook voor kiezen om een brommertje, fiets of auto te huren. Let op: je hebt een internationaal rijbewijs nodig op Bali als je een brommer of auto wilt rijden. Deze kun je in Nederland bij de ANWB halen. De kosten van een brommertje zijn variabel maar je zou niet meer dan 50.000 rupiah per dag moeten betalen. Het verkeer op Bali is erg druk en vereist overigens wel enig lef om in te rijden.

Fooien & belasting

Oorspronkelijk was het niet gangbaar op Bali om fooien te geven. Op de meeste plekken wordt dit echter steeds gebruikelijker. Vaak zie je dat het op de rekening is toegevoegd als service tax of service charge. Het wordt ook regelmatig gecombineerd met de government tax (overheidsbelasting) op je rekening. Officieel moeten alle restaurants overheidsbelasting doorberekenen. Op de menukaarten wordt meestal aangegeven of het al bij de prijs inbegrepen is of niet.  

Copyright © Bali Excursies 2022

home
icons8-facebook-48
icons8-instagram-48
icons8-whatsapp-48