Tours

Deze trip maakt u wel kennis met Bali. U vertrekt smorgen vanuit hotel en rijdt via rustige route naar Bedugul. Hier maakt u eerste stop bij de lokale markt waar mens vruchten en groeten verkopen. Na de markt brengt u een bezoek aan Ulundanu beratan tempel (gewijd aan de godin van het water). Vervolgens rijdt u door de berg weggetje richting gitgit waterval . Gitgit waterval is omringd door de kruidnagels bomen. Vanuit gitgit gaat u naar Lovina. U krijgt in Lovina gelegenheid om hapje te eten. Na de lunch rijdt u via een mooi route door berggebieden waar u mooie uitzicht van de rijstvelden kunt zien. En dan stopt u ook bij de tweelingmeren om de schiterrende panorama te fotograferen. U wordt naar het hotel teruggebracht.

De hoogtepunten van deze trip is kunstenaar dorp Ubud en hele beroemde tempel Tanah lot. U start de dag met een bezoek aan de Balinese dans ( barong dans ) voorstelling. De barong dans is een van Bali’s meest dansen over een duel tussen goed en kwaad. De dansers zijn in prachtige kostums gekleed. En u rijdt door naar Batuan dorp om een traditioneel balinees huis te bezoeken. Verder gaat u naar Ubud waar u een bezoek aan de apen bos brengt. In Ubud krijgt u een gelegenheid om hapje te eten. Na de lunch heeft u in Ubud zelf tijd om rond te gaan wandelen. Na het bezoek van Ubud is de laaste bestemming Tanah lot tempel, op een rot in de zee. Bij vloed is de tempel bereiken en bij eb kunnen de gelovigen bij de tempel komen. U kunt mooi gezicht zien als de zon achter de tempel ondergaat.

Vandaag gaat u gelukt zoeken. U vertrekt β€˜smorgen vanuit hotel en bezoekt u eerste tegenungan waterval. U rijdt door de hele mooi route naar Tirta empul tempel. De tempel is heel bekend geworden door de programma op TV in nederland die over opzoek naar het gelukt gaat. Hier gaat u een bad nemen om reiniging ritueel te doen. Verder bezoekt u een koffie plantage waar u bali koffie kunt drinken. Vervolgens brengt u een bezoek aan kintamani met zijn spectaculair uitzicht van de vulkaan en krater meer. In kintamani krijgt u een gelegenheid om hapje te eten. Hierna rijdt u verder door de binnenlanden waar u mooi uitzcht tegenkomt. U stopt in Tegallalang om de schiterrende rijstterassen te bekijken en gaat u terug naar het hotel.

U gaat vandaag echte mooi rijstterrassen van Bali bekijken. U zult waarschijnlijk de Balinezen op rijstvelden zien werken. U wordt β€˜smorgen door de gids opgehaald en start u de dag met een bezoek aan de Batukaru tempel op de helling van Batukaru berg. De tempel is een van de negen belangkrijke tempel van Bali. Na het bezoek van de tempel rijdt u door de smalle weggetje naar Jatiluwih. Jatiluwih is beschermd door UNESCO als werelderfgoed. Iedere kilometer komt u hele groene rijstvelden tegen. Bij jatiluwih heeft u spectaculair rijstterassen of de mooiste rijstterassen van Bali. U maakt hier een wandeling door de rijstvelden en kunt u ook zien de verschillende rijst soorten die op Bali verbouwd worden. Vervolgens wordt u gebracht naar Taman ayun (vorstendom tempel) die is gebouwd door de Mengwi koningkrijk.

De hoogtepunt voor vandaag is Besakih tempel, de moeder tempel van Bali genaamd. U begint de dag met het bezoek van een traditioneel Balinees woonerf waar u echte dagelijk leven van de Balinezen kunt zien. U gaat verder naar de Tegenungan waterval, hier heeft u mooi waterval met rustige omgeving. Vanuit Tegenungan rijdt u door kleine dorp waar u veel activieten van de mensen ziet en bezoekt u prachtig tempelcomplex genaamd Pura Kehen. Na het bezoek van de tempel krijgt u een gelegenheid om hapje te eten bij de lokale eetgelegenheid met schiterrende uitzicht. Na de lunch gaat u verder naar de Besakih tempel. Besakih tempel is de belangrijkste tempel van Bali die op de helling van de heilige Agung berg ligt. De volgende bestemming maakt u een bezoek aan de beroemde rechtzaak Kertagosa in het voormalige paleis van Klungkung.

Ons route vandaag gaat naar het zuidenlijke puntje van Bali. We beginnen deze tocht met een bezoek aan Garuda Wisnu Kencana ( GWK ), grote standbeeld 120m hoog heeft die hoger is dan libertybeeld in new York. Het cultureel park GWK ligt ongeveer 263m boven de zee niveau, wat resulteert in een spectaculair uitzicht op het eiland Bali en de oceaan. Na het bezoek aan GWK cultureel park breng ik u naar de mooie stranden. In het zuiden van Bali zijn er veel mooie witte stranden zoals Melasti, beach, Padang – padang beach en suluban beach. U heeft een gelegenheid om te zwemmen of even op het strand lekker liggen. De volgende bestemming is Uluwatu tempel. De tempel staat op 70m hoog klif. Vanaf klif kijk u uit over de Indische oceaan die ver onder regen de rotsen klotst. Tijdens de zonondergang wordt de spectaculaire Kecak dans voorstelling uitgevoerd. De dans wordt niet begeleid door music orchestra maar een koor van tientallen, slechts in zwart-witte lendendoek geklede mannen schaart zich rond een grote olielamp en heft ritmische gezangen aan. Ze maken het geluid van cak-cak-cak. Na die dans voorstelling wordt u weer naar het hotel teruggebracht.

Deze Bali excursies gaat naar het oostelijke deel van Bali. U begint de dag met een bezoek aan Tenganan dorp, hier wonen de Bali Aga, de oorspronkelijke bewoners van Bali. Door de binnenlanden rijden wij richting Lempuyang tempel die staat bekend als Hemelpoort. De volgende bestemming is Tirtagangga waterpalais (de badinrichtingen van Karangasem koningkrijk). Dit watertuin is een vijver met prachtige natuur en fontainen omringd door een weelderige tuin en stenenbeelden. De naam Tirtagangga betekent letterlijk water van ganges. U krijgt gelegenheid bij de lokaal restaurant om te lunchen. Na de lunch rijden wij langs candidasa voor u naar het hotel teruggaat.

Copyright Β© Bali Excursies 2022

home
icons8-facebook-48
icons8-instagram-48
icons8-whatsapp-48