Klassieke Bali – 8 daagse rondreis

Klassieke Bali Rondreis is een prachtige rondreis langs de mooiste plekjes van het godeneiland Bali. De privé-rondreis start in het beroemde Sanur. Hierna bezoekt u het kunstenaarsdorp Ubud, via candidasa reist u terug naar het zuiden waar de reis eindigt waar u ook bent gestart in Sanur. Een zeer complete reis die u de traditionele kenmerken van Bali laat ervaren! Prachtige rondreis over Bali met alle hoogtepunten! Geniet van Bali in een rustig tempo.

De programma van dag tot dag

Dag 1. Sanur

Bij aankomst op Denpasar Airport wordt u opgehaald en per privé transfer naar het hotel in Sanur gebracht.

Dag 2. Sanur – Tanah Lot

In de ochtend vrij te besteden om te genieten van het strand of van de faciliteiten van het hotel. In de middag vertrekt u naar de koninklijke tempel van Mengwi, een Balinese tempel. Vervolgens reist u naar de Tempel op de rots Tanah Lot om te genieten van de zonsondergang. Deze tempel werd gebouwd in de zestiende eeuw om de geesten van de zee te eren. De giftige zeeslangen die zijn gevonden aan de voet van het rotsachtige eiland worden verondersteld om de tempel te beschermen tegen boze geesten en indringers. Na deze prachtige zonsondergang op de tempel gaat u terug naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 3. Sanur – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u in de ochtend naar het dorp van Marga Tabanan. Tijdens deze ochtend krijgt u de gelegenheid om de dagelijkse activiteiten van de Balinese mensen te ontdekken. Teven bezoekt u een school en de lokale kinderen die daar leren. Maak kennis met de landbouw vaardigheden door het cultiveren van het land en het planten van rijst. Een korte tocht door de rijstvelden geeft een overzicht van de bestaande vegetatie rondom het gebied. Inclusief lunch bij een typische Balinese boerderij ter plaatse bereid. In de middag rijdt u naar het bergdorpje Bedugul, gelegen op de heuvel. Daar vindt u de Ulun Danu Bratan tempel, gebouwd in de 17e eeuw en gewijd aan de godin van het water. Na een stop bij de lokale markt van groenten en fruit in Bedugul gaat u verder richting Ubud waar u overnacht.

Dag 4. Ubud

Na het ontbijt vertrekt u in de ochtend naar Kintamani, een bergachtig gebied in het noordoosten van Bali. Onderweg stopt u bij het dorp Tegallalang, beroemd om het prachtige landschap van terrasvormige rijstvelden. Tevens brengt u een bezoek aan een “AGRO Wisata” om de lokale specerijen, thee en koffie te proeven. Bij de Kintamani kunt u genieten van het panorama van de semi-actieve vulkaan Mount Batur, die majestueus opkomt boven het meer met dezelfde naam. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan tirta empul en Gunung Kawi tempel. deze is opgebouwd rond de heilige bron bij Tampaksiring. De tempel van 1000 jaar en de twee badplaatsen zijn populair bij de lokale bevolking, zij geloven dat het bronwater een helende genezing geeft. Het water wordt beschouwd als heilig en vaak gebruikt tijdens religieuze ceremonies. De reis gaat verder naar de tempel van Gunung Kawi, een erfenis van de 11e eeuw, de Udayana dynastie, door de rijstvelden van tampaksiring gecultiveerde terras. De tempel bestaat uit 10 “candy” (heiligdommen) uitgehouwen in de rotsen, zeven meter hoog, gewijd aan koning Anak Wungsu en zijn koninginnen. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar uw hotel in Ubud

Dag 5. Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar het dorp Batubulan waar u kunt genieten van de Barong dans voorstelling. De dans die de eeuwige strijd laat zien tussen goed en kwaad. Na het dansen vertrekt u voor een bezoek aan een traditioneel Balinees huis in het dorp van batuan, wat u een indruk van het Balinese dagelijks leven zal geven. Vervolgens ziet u de zilversmeden van het dorpje Celuk. en u bezoekt de Elephant Cave Goa Gajah. Tot slot keert u in de namiddag terug naar het hotel.

Dag 6. Ubud – Sidemen

Na het ontbijt gaat u op pad en vertrekt u naar Bangli, naar het dorp Penglipuran. Gevolgd door een bezoek aan de Kehen tempel. De reis gaat verder door de schilderachtige omgeving naar Bukit Jambul richting de Besakih tempel, ook wel bekend als de Moeder Tempel, hoog gelegen op de hellingen van de berg Agung (3142m). Vervolgens gaat u door de binnenlanden naar sidemen dorp waar u gaat overnacht.

Dag 7. Sidemen – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van het Oostelijke deel van het eiland. Onderweg bezoekt u een klein dorp Sibetan die staat bekend om zijn lokale vrucht genaamd salak. Hier kunt u wel zien hoe de salak vruchten groeien. Volgende stop is Tirta Gangga water palais, de badinrichtingen van de Karangasem koninkrijk. Hier hebt u tevens de mogelijkheid om te zwemmen . Daarna bezoekt u Tenganan dorp.  Dit kleine dorp wordt bewoond door de Aga Bali of de oorspronkelijke bewoners van Bali. Voordat u naar Sanur teruggaat maakt u onderweg een bezoek aan de Goa Lawah Tempel, gebouwd in de 11e eeuw en beroemd om zijn vleermuizen. Hierna wordt u naar het hotel in Sanur gebracht.

Dag 8. Sanur

Na het ontbijt vrij te besteden tot u wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld of een volgende bestemming.

Copyright © Bali Excursies 2022

home
icons8-facebook-48
icons8-instagram-48
icons8-whatsapp-48